Tot een gat in de nacht

30Mrt10
Tot diep in het donker

Jan Wijffels en de portables

Tot diep in het donker, het poëziefestijn dat georganiseerd werd in het Brugse concertgebouw op 27 maart 2010, was voor ons een klinkende ervaring. 

Het klikte namelijk tussen het venijnig gebroed en de portables, of zoals Jurgen De Blonde al opmerkte tijdens de generale repetitie: het vuur kwam van beide kanten. De klank in de kamermuziekzaal klonk daarenboven ongelooflijk: de scherpe sissen. De lage bassen. Het staccato en het geratel. De heerlijke muziek van de portables tussen dat alles door.

De camcorderfilm Insgelijks hing ergens daarboven als een engelbewaarder en reeg het aaneen tot een bizarre, surreële droom, zoals ze alleen gedroomd worden in dit Belgenland.

Hieronder lichten we binnenkort in elk geval voor iedereen die ons moest missen een klein tipje van de sluier op, met een filmpje van het orgiastische einde van de voorstelling, waarop albrecht b doemlicht samen met de portables de aftiteling van een rockende klankband voorziet. De film zelf en de overige teksten houden we nog even buiten beeld. We houden u op de hoogte over toekomstige voorstellingen.

Advertenties


No Responses Yet to “Tot een gat in de nacht”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: